Massage magazine geeft Shiatsulife een 9,5

Massage magazine geeft Shiatsulife een 9,5

Onlangs is Massage Magazine bij Shiatsulife langs geweest. Shiatsu kreeg maar liefst een 9,5 als cijfer van Massage Magazine (vakblad voor welness & therapie nr.6 / 15) en daar zijn wij uiteraard ontzettend trots op.

Download hier het hele artikel 
 
Naam: Shiatsulife

Plaats: Medemblik

Massagevorm: Shiatsumassage

Ontvangst: Bij het maken van de afspraak tast de masseur goed af waarvoor ik wil langskomen. Daarnaast licht hij toe dat de massage
over de kleding wordt toegepast (en dat ik dus makkelijk zittende kleding kan aantrekken). De praktijk is gelegen op de eerste etage van een prachtig historisch pand (een voormalig weeshuis). Bij de ingang en in het pand zijn naamborden van Shiatsulife bevestigd. In de praktijkruimte word ik vriendelijk ontvangen met een glas water. 
 
Intake: De masseur neemt uitgebreid de tijd voor een intakegesprek, waarin zijn werkwijze en mijn gezondheidssituatie worden besproken. 
 
Prijs: €55 voor ongeveer 90 minuten (hier ging ook nog het intakegesprek aan vooraf). 
 
Ruimte: De massageruimte is netjes, professioneel en praktisch ingericht met een massagebank, een kast met massageproducten, een
bureau, een boekenplank met vakliteratuur, een gootsteen en stoelen voor het intakegesprek. De kleuren van het bedrijfslogo komen terug in diverse elementen, zoals in de geschilderde balken op het plafond.
 
Materiaal: De masseur heeft een elektrisch in hoogte verstelbare massagebank met verwarmingselement: heerlijk! De bank is toegedekt met een beschermhoes en handdoeken. De masseur werkt over de kleding heen en gebruikt dan ook geen massageolie. De ruimte ruikt lekker fris en op de achtergrond klinkt vrolijke achtergrondmuziek.

Massage: Ik mag mijn kleding aanhouden en plaatsnemen op mijn buik, waarna de masseur mijn lichaam toedekt met handdoeken. Dan past de masseur intermitterende druk toe, waarna hij overgaat op het masseren van de nek. Hier blijken veel myogelosen te zitten, die hij kundig weet af te tasten en met stevige druk wegmasseert. Op de rug worden vooral op de ruggenstrekkers druk- en uitstrijkgrepen toegepast, ook hierbij gaat de masseur heel gericht te werk. Dan pakt hij de benen en voeten aan. Het is te merken dat de masseur ook een achtergrond heeft in voetrefl exologie, want ook op de voeten wordt gedetailleerd te werk gegaan. Als ik me omdraai worden mijn armen, buik, benen, voeten en zelfs het hoofd behandeld. Verstijfde gebieden worden met behulp van onder andere triggerpointgrepen behandeld. Ondanks dat ik mijn kleding aan heb kunnen houden, heb ik het gevoel een complete lichaamsmassage te hebben ondergaan. Na afloop van de behandeling ontvang ik de factuur die ik kan indienen bij mijn zorgverzekeraar, samen met een folder en visitekaartje van de praktijk. Zelfs de envelop is voorzien van het bedrijfslogo.

Tip: Geef klanten vooraf aan dat het intakegesprek circa een uur in beslag neemt, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.
 
Totaal/eindoordeel: Van huisstijl tot continue bijscholingen: deze masseur heeft alles tot in de puntjes professioneel geregeld en is
enorm toegewijd in zijn werk. Dit stimuleert een trouw bezoek aan zijn praktijk, zeker wanneer je bepaalde lichamelijke klachten gericht wilt aanpakken (die ziet hij immers als uitdaging). Een bezoek aan deze praktijk zou ik anderen zeker aanraden.


Geplaatst op18 februari 2016